Kiinnostako moottoriurheilu? Näin voit päästä lähialueesi toimintaan mukaan

Moottoriurheilu on mukavaa

Harrastuksia on hyvä olla, mutta joihinkin on vaikea päästä mukaan jos ei tiedä mitä kautta lähtee aloittamaan. Moottoriurheilu kiinnostaa varmasti monia, mutta ei ehkä osata lähteä etsimään seuroja mihin liittyä mukaan.

Moottoriurheilu ei myöskään ole se halvin harrastuksen ja mielenkiinnon kohde. Autoon tai pyörään ostettavat osat vievät jo sievoisen summan kukkarosi sisällöstä, mutta minkä sille voi jos moottori kärpänen puraisee. Jos et vielä omaa pyörää tai autoa rallitarkoitukseen omista, kannattaa juurikin kääntyä ralliseurojen puoleen. Pääset näkemään huippu autoja kisailemassa, ja varmaan tutustumaan autojen sisältöön ja kenties koeajamaan jonkun ajoneuvoa?

Paikallisia ralli tai autoiluseuroja löytyy paljonkin, joten ne ovat ensietappi jonka haluat saavuttaa että pääset sisälle moottoriurheilun maailman. Tämä vaatii vain vähän päättäväisyyttä, innostuneisuutta ja halua osallistua ja auttaa seuraa ja heidän toimintaansa.

Rallia et voi ajella ihan missä vaan omin neuvoinesi, mutta seuran kautta pääset tutustumaan rallin, tai minkä tahansa moottoriurheilun maailmaan turvallisilla ralliin tarkoitetuilla teillä ja vielä luvan kanssa. Saat seuran jäseniltä varmasti myös hyviä neuvoja ja tietoa, esimerkiksi siitä kuinka edetä kisoihin ja ammattitasolle.

Keltainen ralliauto

Miten pääsee mukaan

Sinulta tämä vaatii hieman tutkimista ja sukeltamista sinua kiinnostavan moottoriurheilun maailmaan. Kaiva esiin seurojen nettisivuja, ja vertaa niitä keskenään. Etsi itsellesi sopivin vaihtoehto, sen löydettyäsi on aika ottaa yhteyttä seuraan. Yleensä paikallisten seurojen netti sivuilta löytyy kohta jossa voi pyytää jäseneksi liittymistä. Laita rohkeasti pyyntöä tai ilmoittautumista menemään, siinä et mitään häviä. Jäseniltä peritään usein jäsenmaksua, joka vaihtelee n. 20€-60€. Poikkeuksia tietenkin tässäkin on. Juniorijäsenille on matalammat hinnat.

Ota etukäteen selvää seurasta, jotta tiedät mihin olet hakemassa ja mukaan päästyäsi tiedät tärkeiden henkilöiden nimet ja seuran periaatteet ynnä muuta. Näin annat kuvan itsestäsi että olet oikeasti mukana hommassa sydämellä.

Jäsenpäätöksen saamisen kesto riippuu ihan seuran säännöistä ja tavoista ja siitä onko heillä tilaa uusille jäsenille, luulisi että kaikki ovat tervetulleita jos vain tilaa on.

Toinen tapa päästä mukaan

Kuten muutkin urheiluseurat, myös moottoriurheiluun keskittyneet seurat järjestävät tapahtumia. Ja tapahtumiin tarvitaan yleensä aina järjestyksenvalvontaa. Joko yhdistät? Eli käymällä vaikkapa vapaaehtoisen järjestyksenvalvojan peruskurssin, voit päästä mukaan toimintaan, tosin hieman eri tavalla, mutta silti!

Nascar on jenkeissä suosituin ralliautoilu

Jäseneksi pääsyn jälkeen

Seuroilla on kisoja ja tapahtumia jotka löydät tapahtumakalenterista. Seuraa kalenteria jotta et jää paitsi kiinnostavista kisoista. Itse et varmaankaan pääse heti kisailemaan, sillä seuroja edustaa kisoissa muutama kuski.

Rallitapahtumien järjestys vaati paljon resursseja, joten useat seurat saattavat yhdistää voimansa, jotta saadaan kisat aikaiseksi. Vapaaehtoisten apua tarvitaan varmasti. Näin voit tarjota apuasi, päästä aitiopaikalle katsomaan kisoja, vaikka et itse vielä pääsisikään kisaamaan.

Ralleja ei järjestetä enää samaan tahtiin kuin ennen, huuma on jo hieman hiipunut takavuosista. Seurat pitävät ralliperinteet elossa ja jatkavat kisoihin osallistumista ja järjestämistä. Uudet jäsenet ovat varmasti useimpiin seuroihin tervetulleita, sillä apuja tapahtumissa ei voi olla liikaa.

Kuitenkin suurin rallitapahtuma Suomessa on Neste ralli cross. Heidän kotisivut ovat: http://www.nesterallyfinland.fi

Kaikki Suomessa järjestettävät rallit löytyy puolestaan tältä nettisivustolta: http://www.autourheilu.fi

Joillakin seuroilla saattaa olla jäsenetuja, joihin lukeutuu vaikkapa alennuksia ravintoloista tai ostoksista joissakin liikkeissä, joiden kanssa tekevät mahdollisesti jonkinlaista yhteistyötä.

Seuraan kuuluminen tuo yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tapaat samasta asioista kiinnostuneita ihmisiä joiden kanssa viettää aikaa. Voit saada tätä kautta tosi ystäviä, joiden kanssa viettää aikaa seuran tapahtumien ulkopuolellakin.

Hyvät varusteet ovat moottoriurheilussa tärkeitä

Ole aktiivinen ja panostustasi varmasti arvostetaan. Jossain vaiheessa se saatat olla sinä joka edustaa seuraanne rallikisoissa ja tuo toivottavasti voiton kotiin. Mikä sen parempaa, kuin koko seura kannustamassa just sinua, ja voitto jos tulee, niin saat luultavasti suuret juhlat ja kunnianosoitukset, pokaalin ja voitonilon lisäksi. Mene siis rohkeasti ottamaan yhteyttä paikalliseen seuraasi.

Jos moottoriurheilu ja autoilu kiinnostavat sinua aidosti, seuraa myös autoliiton sivuja: https://www.autoliitto.fi

Haastaviakin tilanteita rallissa voi tulla: