Kuinka saada kaikki irti rallitapahtumasta?

Rallitapahtuma on vapaa-ajan viettoa parhaimmillaan ja kaikenikäiset ovat tervetulleita seuraamaan ajoja. Tapahtumat ovat saaneet maineen koko perheen suosikkitapahtumina ja vetävät väkeä säällä kuin säällä. Mikä sen parempaa, kuin vietetään päivä katsellen kun nopeat autot kisailevat keskenään ja nautitaan yhteishengestä ja toisten seurasta, sekä ihastellaan taitavia kuskeja ja heidän menopelejään.

Suomalainen ralliurheilu

Varaudu

Ota huomioon sääolosuhteet, sillä rallit ovat ulkotapahtuma ja sateen sattuessa päällä täytyy olla lämpimät vaatteet ja vedenkestävät kengät, etenkin jos mukana on lapsia, täytyy heille huolehtia asianmukainen varustus. Kuumalla ilmalla on huolehdittava aurinkosuojasta ja nesteytyksestä. Kesällä kannattaa myös tarkistaa ettei kävele heinikossa shortsit jalassa, sillä punkkiuhka on suuri kesäisin, eikä kukaan halua pikku tuholaisen pilaavan kivaa päivää, joten välttäkää heinikkoa.

Huolehtikaa myös syömisestä. Paikanpäällä saattaa olla ruokakojuja tai telttoja, joissa tarjoillaan jotakin ruokaa, kuten perus grillimakkarat ja ranskalaisia ym., mutta omat evät eivät ole ollenkaan pahasta. Lapset tarvitsevat välipalaa eikä tee yhtään huonoa jos itsekin haukkaa purtavaa energiatasojen ylläpitämiseksi.

Rallitapahtumat kestävät n.4-8 tuntia, riippuen onko siinä useita osioita tai eri kisoja eri radoilla, mutta joka tapauksessa päivät voivat venähtää pitkiksi, ja siksi on tärkeä keksiä jotain millä pitää itsensä ja lapset viihdytettyinä, ettei aika tule pitkäksi. Välillä kannattaa vaikka käydä ihan kunnolla syömässä tapahtuman ulkopuolella. Ruoka on halvempaa ja on vähemmän jonoja kuin tapahtumapaikalla.

Tässä esim. yksi rallitapahtuma, joka järjestetään Neste Rallyjen yhteydessä: http://www.rallyzone.fi

Jos tapahtuma on toisella paikkakunnalla, on hyvä jäädä yöksi jos ajomatkat ovat turhan pitkiä. Näin ei tarvitse lähteä väsyneenä illalla ajamaan takaisin, ja voi ottaa kokopäivän rennommin.

Myös aavikolla ajetaan rallia

Kannusta

Autot ajavat ohi vain muutaman kerran siitä kohtaa missä itse seisoo kannustamassa. Tehkää yhdessä kannustuskylttejä tai viirejä ja tulettakaa aina kun suosikkinne tai muutkin ajavat ohi. Näin saadaan jotain jännitystä myös itselle, ja jos mukana on lapsia, he varmasti ovat innoissaan.

Hanki muistoja

Valokuvat ja videot ovat yleensä amatöörienkin ottamina todella hienoja, kun on kyseessä rallitapahtuma. Mitään ammattimaista videotuotantoa tähän siis ei tarvita, vaan perus kännykän kameralla saa varmasti otettua näyttävän pärinäpätkän, jota voit siis näyttää ystävillesi!

Jokkis eli jokamiesralli

Pitäkää fiilis yllä

Jos fiilis pysyy hyvänä, on päivä varmasti onnistunut. Jos fiilis lopahtaa ja aletaan väsymään sekä olemaan nälkäisiä, voi helposti syntyä konflikteja, ja sitähän ei kukaan varmasti halua. Etenkään päivänä jonka tulisi olla kiva kokoperheen tapahtuma.

Lapsia voi ruveta helposti väsyttämään ja odottelu kyllästyttämään, joten keksikää jotain millä saatte lapset viihtymään, kuten vaikka joku taskukokoinen peli tai voitte käydä väliajoilla kävelyllä tai leikkipuistossa.

Fiilistä voi kohottaa monin keinoin jos alkaa väsymys tuntua. Yhdessä voi touhuta kaikkea, juosta, jumpata, laulaa tai pelata jotain. Nykyään älypuhelimet pitävät meidät kiireisenä, eivätkä jätä aikaa toisillemme. Unohtakaa puhelimen tuijottaminen ja katsokaa maailmaa välillä omien silmien läpi kuin ruudun. Kuvia voi toki ottaa, mutta älkää roikkuko Facebookissa tai Instagramissa, niitä ehtii tuijotella myöhemminkin.

Haastavia tilanteita rallissa

Mitä jos jotain meneekin pieleen?

Jos lapsia kiukuttaa ja känkkäränkkä on vieraillut lasten luona, yrittäkää korjata asia tekemällä jotain mieleistä. Jos lasta ei huvita jokin niin sitten ei vain huvita, mutta asian voi yrittää kääntää mukavaksi tekemällä päivästä mukavan lasten ehdoilla.

Entä jos aikuisilla meneekin jotain pieleen? Lompakko unohtuu, juomat kaatuvat päälle tai kengät kastuu, kaikki pikkuvikoja mutta tilanteessa saattavat ärsyttää. Tästäkin selviää lainaamalla kaverilta tai puolisolta rahaa, ottamalla varavaatteet mukaan sekä vaihtosukat tai kengät. Jos tietty ei ole näin pitkälle varauduttu, kannattaa tilanteesta selvitä huumorin voimin. Asiat eivät voi olla niin huonosti että kokopäivä menisi pilalle. Kaikki rallinystävät varmasti nauttivat joka tapauksessa, vaikka tulisi pieniä vastoinkäymisiä.

Jos haluat päästä kunnolla sisään rallin maailman, lueskele vähän alaan liittyviä julkaisua vaikkapa täältä: http://www.ralli.net

Hurjaa menoa rallissa: